Ny Tränare

Ny Tränare

Hej alla Finishare.
Då kan vi presentera vår nya tränare Jonas Svensson.
Jag bad Jonas att presentera sig själv.

Här kommer en liten kort presentation av mig:
När jag var 10 år gammal halkade jag in som på ett bananskal i Friidrottsvärlden när jag tillsammans med min pappa tog bilen till Lund för att anmäla mig till handbollsklubben Lugi. Kön var dock oändligt lång och min far insisterade då på att jag skulle börja på friidrotten tills vidare så fick vi se hur länge jag fick vänta på en plats i handbollslaget. Nu 19år senare har jag varken slutat verka inom friidrotten eller börjat spela handboll…

Redan som 14åring började jag agera ”hjälptränare” för de yngre förmågorna i klubben och sen har det bara fortsatt. Vid 16års ålder började jag hålla egna träningsgrupper tillsammans med en likasinnad klubbkamrat och sen har det aldrig tagit slut utan bara fortsatt i ett steg mot ett säkert livstidskontrakt för Svensk Friidrott.
När jag som 18åring började få problem men mina hälsenor och tvingades till ett sabbatsår från min egen träning så fick tränarrollen ta smällen och jag började träna äldre aktiva (över 15) och har sedan dess hållit mig över den gränsen. Idag tränar jag junioren/seniorer i IFK Lund Friidrott (sprinters och längdhoppare) på olika nivåer, från glada amatörer till SM deltagare. Efter mitt sabbatsår började jag själv träna igen men min egen ”karriär” fick aldrig chansen då jag alltid satt mina aktivas träning för min egen – på gott och ont.

Utöver min tränarkarriär inom friidrotten så jobbar jag till vardags som personlig tränare och försöker hjälpa alla sorters människor att uppnå sin mål & drömmar men framförallt på sikt förändra den svenska folkhälsan.